2020-12-10 13:00:22• hírek • Agerpres

Bukarestben nyílik meg az EU Kiber Központja

Bukarestben nyitja meg az Európai Unió (EU) az Európai Kiberbiztonsági Ipari, Technológiai és Kutatási Kompetenciaközpontot – EU Kiber Központot – ez lévén az első uniós struktúra, amelynek Romániában lesz a székhelye – jelentette be csütörtökön a külügyminisztérium.

A tagországok szavazás útján döntöttek erről, az eljárás csütörtök reggel ért véget - jelenti ki közleményében a tárca, leszögezve, hogy az ország számára ez történelmi jelentőségű döntés, mivel ez az első struktúra, amelynek Romániában lesz a székhelye és 'a siker annál relevánsabb', mert 'erős versengés' folyt több tagország között.

'Ezzel a döntéssel elismerték Románia elkötelezettségét az európai projekt iránt és a szakértelmet, amellyel az ország rendelkezik a digitális ágazatban és a kiberbiztonság területén' – hangsúlyozta a szaktárca.

Klaus Iohannis államelnök csütörtöki Twitter-üzenetében üdvözölte Románia diplomáciai sikerét, úgy vélve, hogy a központ Bukarestben való megnyitása rendkívüli lehetőséget nyújt arra, hogy hozzájáruljunk az összes EU-tagország kibernetikai biztonságához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: